İçeriğe geç

Uyap Nedir Hangi Alanlarda Kullanılır

UYAP hangi davalara bakar?

Bugün itibarıyla Bakanlığımız teşkilatı ile ülkemizin tüm yargı birimlerinde UYAP faaliyette olup, söz konusu birimlerin tüm yargısal, idari ve denetim faaliyetleri bu sistem kullanılarak elektronik ortamda yürütülmektedir.

UYAP’a kimler girebilir?

Vatandaşlar yalnızca Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş vatandaş ve şirketlere yönelik bölümlere erişebilirler; Kurumlar Portalı, Avukatlar; Avukatlar Portalı, Uzmanlar; Uzmanlar Portalına giriş yapabilirsiniz.

UYAP avukat ne işe yarar?

Avukat portalı nedir? Avukatlar; UYAP avukat portalına e-imza ve m-imza ile bağlanarak, sorumluluk alanları içerisinde online dava ve icra takibi (e-işlem) açabilir, sistemde vekaletname ile açık ve kapalı dosyaları inceleyebilirler.

UYAP bilgilerini kimler görebilir?

E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapan vatandaşlarımız, UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde bekleyen dosya ve evraklarını görüntüleyebiliyor ancak veri koruma mevzuatı gereği dava açamıyor ve e-imza girişi olmadan evrak gönderemiyor.

UYAP üzerinden nelere erişilir?

UYAP MOBİL ile; izin ve vekalet gibi kişisel bilgileri görüntüleyebilecek, mobil cihazları üzerinden erişim yetkisine sahip oldukları tüm dosya ve evraklara ulaşabilecek ve duruşmalarını takip edebilecekler. Mobil uygulamanın ilk versiyonu için gerekli çalışmalar yapılmış olup, yargı personelimizin kullanımına sunulmuştur.

UYAP’ın faydaları nelerdir?

UYAP, adalet sisteminin merkez ve taşra teşkilatlarının verilerini tek bir merkezde toplayarak bilgiye hızlı ve sağlıklı erişimi sağlar. Ayrıca adalet birimlerinde şeffaflık, etkinlik ve verimlilik yaratmayı hedefler. Usulsüzlük ve yolsuzlukların önlenmesinde faydalar yaratmıştır.

UYAP vatandaş ne işe yarar?

Adalet Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki tüm adli ve idari mahkemeler ile kolluk kuvvetlerinde vatandaşların elektronik ortamda gözetlenmesine yönelik bir hizmetidir.

Açılan dava ne zaman uyapta görünür?

Buna göre dava, dilekçenin dağıtıldığı ve kayda alındığı (elektronik ortamda, UYAP’ta) gün itibariyle açılmış sayılır.

Mahkeme dosya içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.

UYAP için hangi programlar gerekli?

Sisteme giriş yapabilmek için e-imza sürücülerinizin, Palma ve Java (32-bit) programlarınızın bilgisayarınıza kurulu olması gerekmektedir. Kurulu değilse e-imzanıza uygun sürücüleri, Palma ve Java programlarını buradan bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

UYAP kime bağlı?

UYAP I, Adalet Bakanlığı merkez teşkilatını kapsamaktadır.

Birinin avukat olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Konuştuğunuz kişinin avukat olup olmadığını öğrenmek için sadece adını ve soyadını bilmeniz yeterlidir. Web sitesindeki ad ve soyad bölümünü doldurursanız, sonuçlar avukatın resmini, telefon numarasını, ofis adresini, ilini, ilçesini, barosunu ve bağlı olduğu baronun TBB kayıt numarasını içerecektir…

Uyaptan dosya ne zaman silinir?

İnfazı tamamlanan adli sicil, gerekli belgelerle birlikte Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne başvuru tarihinden itibaren 2 ay içinde silinir.

Hakkımda soruşturma var mı nasıl öğrenebilirim?

Hakkımda soruşturma var mı? Soruşturma olup olmadığını öğrenmek için Cumhuriyet savcılığına veya savcılıklara yazılı veya sözlü başvuruda bulunabilirsiniz.

Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

UYAP hakkımda dava var mı?

TC ID NO KISISELABONE yazıp 4060’a gönderin. Abone olduktan sonra tüm vakaları öğrenmek için: TRID ID NO yazıp 4060’a gönderin.

Dava dosyamın içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.

Hakkımda soruşturma var mı nasıl öğrenebilirim?

Hakkımda soruşturma var mı? Soruşturma olup olmadığını öğrenmek için Cumhuriyet savcılığına veya savcılıklara yazılı veya sözlü başvuruda bulunabilirsiniz.

Açılan dava UYAP’a ne zaman düşer?

6100 S.K. 445/4 “Elektronik işlemler” başlıklı hükümde: “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre, gün sonunda sona erer.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 9. maddesinde: “Elektronik ortamda yapılan işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00:00’a kadar tamamlanması gerekir.” denilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir